Actueel

The times they are a-changin’

Nieuws afbeelding 26-3

Bob Dylan bracht dit nummer uit in 1964 en hoe actueel is de titel anno 2020?

Nog maar een paar weken geleden, op zaterdag 7 maart stroomden de teams & toeschouwers ons mooie SCHC complex op. Een ieder maakte zich op voor de start van de 2e competitiehelft. De parkeerplaatsen en fietsenrekken stroomden vol. De koffiemachines en barcrew draaiden op volle toeren. We genoten ervan om bij te kletsen in een waterig voorjaarszonnetje, de vakantie ervaringen te delen en te kijken naar een hockeywedstrijd.

Wat in december begon als een ver-van-mijn-bed-show in Wuhan, China, eindigt op donderdag 12 maart in een sluiting van alle sportcomplexen in Nederland, door Covid-19. De hekken gaan dicht, de trainingen, fluitbeurten, bardiensten, schema’s van managers en wedstrijden, alles komt te vervallen. In ieder geval tot 6 april. We kunnen het maar nauwelijks bevatten, geen hockey, wat nu?

Een aantal leden bleken atletisch genoeg om de hekken te trotseren en met keeperstas en al de velden te betreden. Ook die begrijpelijke, maar burgerlijke ongehoorzaamheid is inmiddels verdwenen. We zien met zijn allen de ernst van de situatie in en houden ons aan de opgelegde regels. Waarvoor dank!

Een nieuwe werkelijkheid
Je weet pas wat je mist, als het er niet is. Alles wat zo lang, zo vanzelfsprekend was, is dat ineens niet meer. We zoeken naar een nieuwe dagindeling, een nieuwe routine, dat is niet makkelijk, maar we worden er wel creatief van. Verjaardagen vieren we al borrelend via FaceTime, contact met vrienden verloopt via de houseparty app of online games op de playstation. Kaarten sturen raakt weer in de mode. Spelletjes competities worden opgestart, puzzels van 1000 stukjes of meer worden gelegd, workout programma’s samengesteld. En thuiswerken, nou dat  werkt ook gewoon.

We kunnen het aan!

Aanstaande dinsdag, 31 maart, is de volgende persconferentie over hoe het verder gaat na 6 april. We kunnen niet anders dan afwachten, hoe lastig dat ook is. Probeer fit te blijven, check de Insta filmpjes van Fit met Vinnie en laat ons weten hoe jij fit blijft!

Take care, wees lief voor elkaar en maak er het allerbeste van,

Hartelijke groet,

Daphne Lankhout

Hoofdsponsor

Agenda

Nog geen agenda punten.

Instagram

SCHC TV